De algemeen Fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen. Hij/zij behandelt mensen die in het dagelijks leven problemen ondervinden bij het bewegen. Dit kan door middel van mobiliseren van gewrichten, massage en oefentherapie en of ontspanningstherapie.

Het kan hierbij gaan om:
– pijn en/of bewegingsbeperking in nek, schouder of rug
– klachten ontstaan door sportblessures
– problemen ontstaan door ouderdom
– pijnklachten na stress
– klachten na een ongeval, ziekte of operatie
– arbeidsgerelateerde klachten.
Om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen is hulp bij revalidatie na een ongeval, ziekte, operatie of begeleiden van ouderen door middel van valpreventie mogelijk.
Voor het verbeteren van uw conditie kunnen wij u een oefenprogramma aanbieden.

Uw Fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u, zodat u weer zo goed als mogelijk uw dagelijks leven kunt voortzetten, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, aan het werk kunnen of op een verantwoorde manier sporten.
U leert hoe u door juiste manier van bewegen, verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Bij de eerste afspraak vormt de Fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen en vervolgens te onderzoeken.
Op basis daarvan kan er samen met u een behandelplan opgesteld worden. Dit behandelplan dient als uitgangspunt voor verdere behandeling.
Wij als Fysiotherapeuten werken met vaste richtlijnen als basis, echter ieder mens is uniek, niet elke klacht is hetzelfde en elk lichaam reageert anders.

Een behandeling duurt ongeveer een half uur.